Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
петак, март 29, 2024
Чланци поређани по датуму: октобар 2015
петак, 30 октобар 2015 16:25

Дан интелигенције

Менса Србије Вас позива да учествијете у међународној акцији ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ.

 

Како? Решавањем Менсиног теста интелигенције

Када? 31. октобра у 16:00 часова (пријаве се примају до 15:30)

Где? У градској општини Костолац, Боже Димитријевића 13

Ко? Сви старији од 17 година који нису у претходних годину дана или три пута укупно приступали тестирању у организацији Менсе

Колико? Цена тестирања за ђаке, студенте, незапослене и пензионере је 600 динара (понети ђачку књижицу/индекс/радну књижицу/чек од пензије). Цена тестирања за запослене је 900 динара.

 

БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН !!!

ДОБРОДОШЛИ !!!

Објављено у Вести
среда, 28 октобар 2015 13:14

Весна Љубисављевић

Весна Љубисављевић, Инжењер технолог;

Ресор: Инвестиције и ЕУ фондови.

среда, 28 октобар 2015 13:13

Горан Рајић

Горан Рајић, Електротехничар;

 

Ресор: Култура, образовање, туризам, социјална политика и верске заједнице

среда, 28 октобар 2015 13:12

Јелена Илић

Јелена Илић;

 

Ресор: Спорт и култура.

среда, 28 октобар 2015 13:11

Далибор Илић

Далибор Илић, дипломирани економиста;

 

Ресор: Месне заједнице

Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац,  Еколошко  друштво,,Зора" у сарадњи са патронажном службом Дома здравља – огранак Костолац, у просторијама Канцеларије за младе у Костолцу, у среду 26. октобра, у периоду од 08:00 до 12:00 часова организовали су акцију бесплатне провере мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви за грађане са територије Градске општине Костолац.

 

Како су навели организатори ова акција се спроводи у оквиру месеца октобра који је посвећен бризи о старијим особама.  Овом приликом обратили су се Весна Љубисављевић, члан Већа Градске општине Костолац, Марија Томановић, потпредседник Еколошког друштва ,,Зора“ и Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац.

 

Госпођа Љубисављевић је истакла да се Градска општина Костолац  радо прикључила овој акцији, с обзиром да је месец октобар - месец старијих особа. Такође је истакла да је задовољна одзивом грађана, јер су наши суграђани у великом броју дошли да провере своје здравствено стање.

 

Госпођа Томановић је нагласила да Еколошко друштво ,,Зора“ из Костолца подржава све акције Црвеног крста Пожаревац које су посвећене грађанима Костолца, а посебно ову акцију која је посвећена старијим суграђанима.

 

Господин Обрадовић поводом ове акције, као и поводом месеца октобра – месеца у коме је пажња усмерена старима, истакао је да град Пожаревац са 22 % старог становништва спада у најстарије градове у Србији. Нагласио је и да  овом акцијом жели да се покаже јавности да наши стари суграђани нису заборављени и нису занемарени и да сви заједничким снагама можемо допринети да они буду  један значајан и користан део наше заједнице.

 

Овом приликом је 130 старијих мештана Градске општине Костолац проверило своје здравствено стање.

 

Објављено у Вести
уторак, 27 октобар 2015 13:15

Никола Лазић

Никола Лазић, економски техничар;

 

Ресор: Инфраструктура, пројекти и заштита животне средине

Од 26 до 31. октобра у Костолцу се организују 7. по реду глумачке свечаности "Viminacium lumen meum".

 

Глумачке свечаности 26. октобра отвориће позориште "Раша Плаовић" из Уба који ће се наступити са представом "Урнабесна трагедија" Душана Ковачевића. Градско позориште из Јагодине представиће се представом "Хероји" Предрага Перишића. Јагодинци ће наступити 27. октобра, а следећег дана Костолчанима ће се представити КУД-ови Старо село и Крушево представом "Свет" Бранислава Нушића.

 

29. октобра градско позориште Театар 91 из Алексинца наступиће са представом "Кидај од свог брата" Драгане Бошковић. Претпоследњег дана фестивала костолчани ће бити у прилици да виде позориште "Масука" из Велике плане који ће одиграти представу "Сакати били са инишмана" Марина Макдоне. Фестивал ће затворити представа Градског позоришта из Смедеревске Паланке "Тетовиране душе" Горана Стефановског.


Фестивал организује позориште "Castellum" из Костолца уз подршку градске општине Костолац и Центра за културу Костолац. Све представе почињу од 20 часова а улазница кошта 100 динара.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац позива грађане да у понедељак, 26. октобра, у периоду од 08:00 до 12:00 часова дођу у просторије Канцеларије за младе, улица Трг Братства и Јединства (код поште) и бесплатно изврше проверу нивоа шећера у крви и крвног притиска.

 

Организатори акције су Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Еколошко друштво „Зора“.

Објављено у Вести
петак, 23 октобар 2015 09:58

Радна места за 39-оро младих

Поводом званичног потписивања Уговора о заснивању радног односа између 39-оро младих људи и ПД „ПРИМ“ д.о.о. Костолац, Градску општину Костолац, у среду 21. октобра, посетио је министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

 

 

DSC 1347

 

 

Министра Вању Удовичића у просторијама ПД „ПРИМ“ д.о.о. Костолац дочекали су Иван Савић, председник Градске општине Костолац, Ненад Марковић, председник Скупштине Градске општине Костолац, Саша Павловић, заменик председника Градске општине Костолац, Бане Спасовић, председник Скупштине града Пожаревца, Срђан Радовановић, члан градског Већа града Пожаревца, Предраг Славковић, директор ПД „ПРИМ“ д.о.о. Костолац, Горан Несторовић, директор Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ Костолац и Соња Мирић, директорка Националне службе за запошљавање – филијала Пожаревац.

 

Иван Савић, председник Градске општине Костолац, овом приликом говорио је о значају успешно реализованог пројекта „Споји и завари“: „Велика је срећа бити на овом месту и учествовати у овом пројекту, који је локална самоуправа уз помоћ Националне службе за запошљавање, Техничке школе „Никола Тесла“ Костолац, ПД „ПРИМ“ д.о.о. Костолац, започела уз подршку Министарства омладине и спорта. Данас смо обезбедили 39 породица, које ће имати свог представника у једном Привредном друштву, предузећу које се бави производњом. Овим младим људима пожелео бих пуно среће и успеха у раду. На нама је било да њима пружимо шансу за запослење, а сада је на њима да покажу на радном месту квалитет и озбиљност у свом раду.“

 

 

DSC 1334

 

 

Предраг Славковић, директор ПД „ПРИМ“ д.о.о. Костолац, истакао је да ће пријем ових младих људи много значити за колектив у целини, и да ће подмладити и укупну структуру запослених: „Запошљавање ових 39 младих људи на пословима заваривања, односно на репарацији разних уређаја, за сам „ПРИМ“ је изузетно значајна ствар јер ће да нам донесе добре материјалне ефекте, а самим тим омогућиће нам и излаз на друга тржишта рада ван Копова и Електрана. Ово је само први корак у унапређивању ове фирме која би требало да буде носилац метало-прерађивачке делатности у овом крају.“

 

 

DSC 1299

 

 

Министар Вања Удовичић нагласио је да су ово прави пројекти у којима запошљавамо младе људе, који чине око 50% незапослених на територији Републике Србије и додао: „Желим да се захвалим локалној самоуправи што су препознали значај преобуке, јер једно је знање које сваки студент, сваки завршник одређеног курса има, а друго је пракса и знамо да сама пракса чини дела. За сваку похвалу је снага локалне самоуправе да препозна значај у дефицитарном занимању, а знамо да је највећа потражња на тржишту рада за заваривачима. Зато смо се и определили да кроз разне пројекте преобуке попуњавамо дефицитарна занимања. Пуно ми је срце кад видим ових 39 полазника обуке „Споји и завари“ који ће добити посао. Овакав пројекат даје могућност младом човеку да кроз стечено знање и кроз улагање у себе добије надградњу и да се са стеченим сертификатом може запослити не само у Костолцу, не само у „ПРИМ-у“, већ свуда. Желим да напоменем да у 2015. години кроз мере за запошљавање које се односе на 126 хиљада грађана, управо 50% средстава је опредељено за младе. Ми смо завршили Национални предлог мера запошљавања младих који ће бити спреман за презентовање у блиској будућности. Активно се бавимо проблемом запошљавања младих и пуно наших пројеката, стратешки гледано, усмерили смо средства, управо или на преобуку или на проналазак нових радних места, да би млади људи могли да поврате, веру првенствено у себе, а онда и у систем.“

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас27
Јуче511
Ове недеље2678
Овог Месеца19877
Укупно1755094

Ваша IP адреса је: 3.230.1.23 петак, 29 март 2024 00:51
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd