Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
петак, април 26, 2024
Чланци поређани по датуму: фебруар 2016

Локална самоуправа Градске општине Костолац апелује на грађане да не уништавају (ломе, чупају) и не односе новозасађене саднице дрвећа на територији Градске општине Костолац, у противном надлежне службе биће принуђене да предузму одговарајуће санкције.

 

DSCI0012 2

 

Подсетимо се, на територији Градске општине Костолац крајем прошле године реализован је пројекат ,,Пошумљање зелених површина Градске општине Костолац“. Реализација пошумљавања обухватила јеследећанасеља и локације:

Костолац:

  1. Спортско–рекреативни центар ,, Топољар“;
  2. Површина између ОШ ,,Јован Цвијић“ и индустријског колосека, око помоћног стадиона ФК ,,Рудар“ Костолац, као и део улице Трудбенчке.
  3. Самачко насеље.
  4. Површина око некадашње аутобуске станице;

Село Костолац:

  1. Површина око фудбалског стадиона ФК ,,Победа“;

Кленовник:

  1. Локација ,,Бурумак“.

Овим пројектом на територији наше општине укупно је засађено 2430 садница, од тога 977 садница лишћарских и 1453 садница четинарских врста дрвећа.

Објављено у Вести

poziv dz kostolac

ДЗ Пожаревац- Огранак Костолац

 

СЛУЖБА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУЖЕНА –КОСТОЛАЦ

УПУЋУЈЕЈАВНИПОЗИВЗАЖЕНЕ НА:

 


 

ПРЕГЛЕД ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ - ПАП ТЕСТ

 

Поштоване суграђанке,

Позивамо вас на бесплатан превентивни гинеколошки преглед за рано откривање рака грлића материце-Папаниколау тест-ПАП тест у 2016.год.

Позивају се све суграђанке следећих годишта:

 

1952, 1955, 1958, 1961, 1964, 1967, 1970, 1973, 1976, 1979, 1982, 1985, 1988, 1991.

 

Преглед је бесплатан за осигурана и неосигурана лица!!!

Позивају се и свеостале суграђанке на бесплатан превентивни гинеколошки преглед за рано откривање рака грлића материце.

 


 


ПРЕГЛЕД ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ РАКA ДОЈКЕ

 

Позивамо вас на бесплатан превентивни преглед за рано откривање рака дојке –мамографски преглед у 2016.години:

Позивају се све суграђанке следећих годишта:

 

1947, 1949, 1951, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1964, 1966.

 

Преглед је бесплатан за осигурана и неосигурана лица!!!

 


 

 

Прегледи се заказују у :

СЛУЖБА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ ЖЕНА - КОСТОЛАЦ, Др ТАМАРА СЕКЕ

Телефон: 240-303 локал 114 или моб. 062/807-50-52

Објављено у Вести

Поводом празника Градске општине Костолац, 29. јануара, Дана Градске општине Костолац, у петак одржана је свечана седница Скупштине Градске општине Костолац, у позоришној сали Дома културе у Костолцу, којој су присуствовали представници законодавне и извршне власти Градске општине Костолац, града Пожаревца, као и суседних општина, привредних субјеката, установа, институција, удружења и грађана. На овој свечаности присутнима обратили су се председник Скупштине Градске општине Костолац, Ненад Марковић, председник Градске општине Костолац, Иван Савић, председник Скупштине града Пожаревца, Бане Спасовић, градоначелник града Пожаревца, Миомир Илић, извршни директор ЈП ЕПС-а, Драган Јовановић, начелник Браничевског округа, Александар Ђокић и подпредседник Народне Скупштине Републике Србије, Верољуб Арсић

 

Резултати постигнути од прошлогодишњег јубилеја представљени су кроз пројекцију филма „Успех се мери делима“. Сходно називу промотивног филма приказане су најзначајније реализоване активности током 2015. године на територији Градске општине Костолац.

 

IMG 5715

 

Ову свечаност обележила је по први пут и додела установљене повеље Ђорђа Вајферта „Жиг Ђорђа Вајферта“, за заслужне грађане Градске општине Костолац на пољу спорта, науке и уметности. Први добитници овог признања су: Стефан Милошевић, освајач златне медаље са омладинском репрезентацијом Републике Србије на Светском првенству на Новом Зеланду, Владимир Швиковић, доктор индустријске електронике и Никола Топо, за 50 година културно-уметничког рада.  

 

IMG 5669

 

Свечана седница Скупштине била је обогаћена и културно-уметничким програмом. Наступао је хор Средње Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца под називом „Мозаик“ и Културно-уметничко друштво „Костолац“.

 

Дан Градске општине Костолац, такође, обележио је и поклон концерт „Кики Лесендрић и Пилоти“, који је одржан у вечерњим сатима 28. јануара. Костолчани су уживали у вишечасовној журци уз највеће хитове ове легендарне групе. Сјајна атмосфера је владала, а позитивна енергија испунила је позоришну салу Дома културе у Костолцу.

Објављено у Вести

У уторак, 26. јануара, у званичној посети Градској општини Костолац, био је директор Националне службе за запошљавање, господин Зоран Мартиновић. Господина Мартиновића дочекало је руководство Градске општине Костолац на челу са председником општине, господином Иваном Савићем. Повод посете директора Националне службе за запошљавање јесте отварање клуба за тражење посла на територији Градске општине Костолац.

  

IMG 5494

 

Крајем прошле године потписан је споразум између представника Националне службе за запошљавање и 85 локалних самоуправа о отварању 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и саветовање, као и 80 самоуслужних радних станица. Нови клубови за незапослене финансираће се средствима ЕУ, у оквиру пројекта под називом „Помоћ теже запошљивим групама“, чија је вредност 6,5 милиона евра.

 

IMG 5504

 

Господин Мартиновић овом приликом обишао је реновиране просторије Дома омладине у Костолцу, које су до недавно служиле за складиштење. У овим уређеним просторијама биће смештен „џоб клуб“, сервис за незапослене.

 

Директор Националне службе за запошљавање, господин Мартиновић, истакао је да је задатак Националне службе за запошљавање да потпуно опреми простор и оспособи лице које ће радити у клубу, у периоду од 12 месеци. По његовим речима, Градска општина Костолац поред обезбеђивања адекватног простора, треба да процени одрживост ове услуге, а затим након ових 12 месеци, преузме на себе финансирање, уколико постоји могућност.

Објављено у Вести

У среду, 27. јануара, са почетком у 19:00 часова у позоришној сали Дома културе у Костолцу, а у оквиру програма поводом обележавања прославе празника Градске општине Костолац – 29. Јануара, Дана Градске општине Костолац, одржана је Шеста смотра фолклорних ансамбала.

 

IMG 0860

 

Шесту смотру фолклорних ансамбала отворила је госпођица Јелена Илић, директорка Центра за културу Костолац, која је на самом почетку уручила плакете фолклорним ансамблима за учешће на ,,Шестој смотри фолклора – Костолац 2016“.  На смотри фолклора представили су се фолклорни ансамбли села која припадају Градској општини Костолац, као и гости из села Дрмна и Ћириковца. Препуна позоришна сала Дома културе у Костолцу је најбољи показатељ колико је било интересовање за игре које су приказала Културно – уметничка друштва: ,,Костолац“, ,,Света Петка“, ,,Острово“, „Стари Костолац“ и ,,Кленовник“, као и гости КУД-а из Ћириковца и КУД-а села Дрмна.

Громогласним аплаузом завршена је Шеста смотра фолклорних ансамбала у нашем граду.

Објављено у Вести

Поводом прославе 29. јануара, Дана Градске општине Костолац, у уторак 26. јануара у Скупштинској сали Градске општине Костолац одржана је већ традиционална,,Трибина о пољопривреди“.

 

IMG 5469 1 

,,Трибину о пољопривреди“ је отворио самостални стручни сарадник за послове пољопривреде у Градској општини Костолац, Др Драгољуб Ивановић, а затим све присутне је поздравио председник Градске општине Костолац, Иван Савић,као и председник Скупштине Градске општине Костолац, Ненад Марковић.

Захвалнице и књиге додељене су најуспешнијим  пољопривредницима и сточарима у 2015.години са територије Градске општине Костолац, за остварене резултате у области ратарства, повртарства, сточарства и пчеларства и то:

  • из области ратарства:
    1. Живојиновић Милош
    2. Стокић Малиша
    3. Ивковић Љубиша
    4. Младеновић Дејан
    5. Николић Дејан
    6. Марковић Слађан
    7. Пауновић Бојан
    8. Стевић Бојан
  • из области повртарства:
    1. Богдановић Негован
    2. Вујчић Драгослав
  • из области сточарства:
    1. Живојиновић Милан
    2. Спасић Владислав
    3. Глишић Радиша
  • из области пчеларства:
    1. Младеновић Славољуб
    2. Живковић Никола
    3. Спасић Неша
    4. Аћимовић Драган

IMG 5454

 

Овом приликом уручене су и плакете фирмама и установама и то:

  1. Привредном друштву ,,РИО“ - за допринос одржавања и уређења зелених површина Градске општине Костолац, очувања животне средине и развоја повртарске, цвећарске и расадничке производње;
  2. Пољопривредној саветодавној и стручној служби Пожаревац - за остварене резултате у едукацији пољопривредних произвођача;
  3. Ветеринарском специјалистичком институту Пожаревац - за остварене резултате у едукацији произвођача из области сточарства, здравствене заштите животиња и људи.

Градска општина Костолац још једном честита свимнаграђеним пољопривредницима са територије Градске општине Костолац на оствареним резултатима,са жељом да ће током 2016.године бити још успешнији.

Објављено у Вести
понедељак, 01 фебруар 2016 06:55

Одржана Светосавска академија

У част првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве, у уторак 26. јануара, са почетком од 19:00 часова у позоришној сали Дома културе у Костолцу, одржана је Светосавска академија.

Овом приликом Основна школа „Јован Цвијић“ из Костолца припремила је богат програму складу са традицијоми у складу са духовним и моралним начелима којима  нас је наш највећи просветитељ учио.

 


IMG 0828

 IMG 0837

 

У препуној позоришној сали мноштво малишана је аплаузом подржавало своје вршњаке на бини, а ову свечаност увеличало је и присуство челних људи Градске општине Костолац, Саше Павловића, заменика председника Градске општине Костолац и Горана Рајића, члана Већа, као и мноштво директора и руководиоца са територије наше општине.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас69
Јуче567
Ове недеље1712
Овог Месеца10956
Укупно1767832

Ваша IP адреса је: 3.22.171.136 петак, 26 април 2024 03:55
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!